DSAjobsøger

For at komme godt i gang med jobsøgningen anbefaler vi, at du læser nedenstående vejledning.

Du kan også se en introduktionsvideo til DSAjobsøger (YouTube).


1. Sådan søger du
2. Søg videre (afgræns din søgning)
3. Sådan hjælper søgemaskinen dig
   a) Stavekontrol
   b) Synonymer
   c) Geografi
   d) OG & ELLER
4. Andre funktioner
   a) Husk job
   b) Tip en ven

1. Sådan søger du

Skriv et eller flere søgeord i søgefeltet, f.eks."pædagog København fuld tid"– hvis du vil finde en fuldtidsstilling som pædagog i København. Søgemaskinen genkender selv de tre søgeord som henholdsvis stillingsbetegnelse, et geografisk område og et arbejdsforhold.
 

2. Søg videre (afgræns din søgning)

Når du har søgt og fundet nogle stillinger, kan du søge videre inden for disse stillingsopslag – du skriver blot et søgeord mere i samme søgefelt. Hvis du f.eks. har søgt på "skolelærer", kan du søge videre ved også at skrive "Herning" som søgeord – og dermed afgrænse din søgning geografisk.

Alternativt kan du benytte dig af menuen til venstre, vælge ”Region Midtjylland” og dernæst ”Herning”. Her får du desuden at vide, at du ved et valg af byen ”Herning”, vil afgrænse din søgning til 13 resultater. Bemærk at på små skærme, som f.eks. telefoner, er denne menu at finde nedenunder søgeresultatet.


Som en tredje mulighed kan du vælge "Afgræns på kort" øverst i samme menu.

3. Sådan hjælper søgemaskinen dig

a) Stavekontrol


b) Synonymer

Dine søgeord udvides til bøjninger af søgeordene samt nærliggende ord. Søger du eksempelvis på "projektleder" søger du samtidig på "projekchef" og andre relaterede ord. Tilsvarende udvides ”hospital” til synonymet ”sygehus".

c) Geografi

Hvis du vil arbejde i København, vil du sikkert også arbejde på Frederiksberg. Derfor udvides søgningen til byer og kommuner der ligger i nærheden af det område du skriver i søgefeltet.

d) OG & ELLER (AND & OR)

Når du i søgefeltet bruger mere end et ord genkender søgemaskinen automatisk, om der skal bruges OG eller ELLER som søgeoperatorer. Dette betyder, at når du fx skriver "pædagog København", så søges der kun på de pædagogstillinger, der ligger i København. Skriver du i stedet "pædagog pædagogmedhjælper", søges der både på pædagogstillinger og pædagogmedhjælperstillinger. 

4. Andre funktioner

a) Husk job

Når du finder et job, du måske vil søge, kan du gemme det i Min huskeliste. Klik på i højre hjørne af jobopslaget. I Min huskeliste (findes i menuen under Huskeliste) ligger de job, du har markeret med husk job funktionen. Hvis du er ledig, skal du være opmærksom på, at du er forpligtet til at registrere dine jobsøgningsaktiviteter i Jobloggen i stedet.

b) Tip en ven

Kender du en person, der kunne være interesseret i et af de fundne jobopslag kan du klikke på og sende jobopslaget videre til personens mailadresse.